اجزای پنجره دوجداره

اجزای-پنجره-دوجداره

اجزای-پنجره-دوجداره


اجزای پنجره دوجداره

اجزای پنجره دوجداره، جهت شناسایی پنجره معیارهای گوناگونی وجود دارد. همانگونه که می‌ دانید پنجره تنها یک تکه نیست. و برای تولید آن قطعات مختلف اعم از پروفیل(فریم)، شیشه، یراق آلات و … روی هم سوار می‌شوند تا پنجره نهایی تحویل داده شود. بنابراین انواع پنجره را به تفکیک این قطعات دسته بندی خواهیم کرد.

پروفیل (فریم پنجره)

وقتی مردم از انواع پنجره صحبت می‌کنند عمدتا منظورشان جنس قاب است. فریم‌ها در انواع چوبی، آهنی، آلومینیومی و upvc موجود هستند. که امروزه پنجره‌های دوجداره آلومینیوم و upvc دارای کارایی بسیار بالایی می‌باشد.

شیشه پنجره

شیشه دارای انواع مختلف با رنگبندی‌های متنوع به صورت تک یا دوجداره می‌باشد.

یراق آلات

یراق آلات بیشتر به نحوه باز و بسته شدن پنجره بر می‌گردد. طبق مدل‌های کشویی، این سه مورد ذکر شده در بالا اجزای اصلی پنجره به شمار می‌روند. قسمت‌های جزئی دیگر نیز وجود دارد.

انواع پروفیل پنجره دوجداره

پنجره دوجداره upvc

متریال سازنده این پنجره پروفیل‌های عایق upvc می باشد و از جمله پنجره‌های دوجداره پرطرفدار محسوب می‌شوند. این پنجره‌ها برای انواع شرایط آب و هوایی مناسب بوده است. شایان به ذکر است که پنجره‌های دوجداره upvc در ابعاد مشخص و استانداردی قابل تولید است و تولید آن در ابعاد بزرگتر دارای محدودیت می‌باشد. upvc از جنس پلاستیک فشرده شده با ترکیب نوعی ماده روان کننده که موجب انعطاف پذیری آن شده است.

این متریال در برابر گرما، سرما و هرگونه آلودگی صوتی به شکل عایق قوی عمل می‌کند. بنابراین پنجره‌های تولید شده از پروفیل upvc کاملا عایق و نرمال خواهد بود، به شرطی که به صورت کاملا استاندارد و اصولی طراحی و تولید شده و همچنین مراحل اندازه گیری و نصب به درستی اجرا شود. پنجره‌های دوجداره upvc به دلیل مزیت‌هایی که دارند، از پرمصرف‌ترین و محبوبیت‌ترین انواع پنجره دوجداره به شمار می‌آیند که اخیرا در صنعت ساختمان سازی بسیار مورد استفاده و کاربرد قرار می‌گیرند.

پنجره دوجداره آلومینیومی

برای ساخت این نوع پنجره از پروفیل‌های آلومینیومی استفاده می‌شود، برای داشتن یک پنجره عایق و استاندارد از آلومینیوم ترمال بریک استفاده می‌شود که به دلیل وجود تیغه پلی آمید در بین پروفیل، مانع از ارتباط هوای بیرون و داخل می‌شود. از آنجایی که فلز آلومینیوم دارای از بین می‌رود و نوع دیگر پنجره آلومینیومی نرمال می‌باشد که فاقد تیغه پلی آمید است و از عایق بندی پایین‌تری برخوردار خواهد بود.

شیشه پنجره

جهت تکمیل اطلاعات در زمینه انتخاب بهترین پنجره، مروری به انواع شیشه‌ها داشته باشیم.

شیشه ساده فلوت

این شیشه اولین و ساده‌ترین نوع شیشه است و بیشترین کاربرد را در پنجره‌ها دارد. شیشه فلوت در ضخامت‌های مختلف از ۲ تا ۲۰ میلی متر تولید و عرضه می‌شود، اما به صورت متداول ضخامت های ۴ – ۸ میل در ساختمان ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

شیشه رفلکس (شیشه آینه ای)

این نوع شیشه دوجداره از یک جداره ساده و یک جداره شیشه رفلکس ساخته می‌شود که جداره شیشه رفلکس باید به طرف بیرون قرار بگیرد. شیشه رفلکس از عبور نور شدید خورشید جلوگیری می‌کند ولی ایراد آنها این است که در طول روز داخل را تاریک و غیر قابل مشاهده کرده ولی در شب داخل ساختمان نمایان است. شیشه های رفلکس داری رنگبندی‌های متنوعی می‌باشد.

شیشه مشجر (طرح دار)

نوع دیگر شیشه که معمولا برای ایجاد محیط خصوصی و خارج از دید در ساختمان‌ها از آن استفاده می‌شود، شیشه مشجر(مات) در طرح‌های مختلف تولید و عرضه می‌شوند.

شیشه سکوریت

شیشه سکوریت برای محل‌های پرخطر و پرتردد در نظر گرفته می‌شود و دارای مقاومت بالایی در برابر ضربه و گرما و سرما می‌باشد. شیشه سکوریت در هنگام شکستن کاملا خرد شده و بر خلاف شیشه معمولی موجب ایجاد تکه‌های بزرگ و خطرناک نمی‌گردد.

شیشه لمینت

شیشه لمینت نوع دیگری از شیشه‌های نشکن است که در ساختار خود لایه‌ای تلق مانند دارد و این لایه موجب می‌شود در هنگام شکستن تکه‌های شیشه نریز و به طلق بچسبد.

یراق آلات پنجره

از موارد قابل توجه یراق آلات در مدل بازشو پنجره است. پنجره شما طبق کاربری فضا، سبک دکوراسیون و سلیقه شخصیتان حالت‌های متفاوتی دارد.

انواع یراق بازشو

بازشوی تک حالته : باز و بسته شدن در یک جهت و به صورت افقی است.

بازشوی دوحالته : باز و بسته شدن به صورت افقی و عمودی

بازشوی کشویی : به صورت ریلی در دو جهت چپ و راست

بازشوی آکاردئونی : جهت استفاده در فضاهایی با عرض زیاد و بازو بشته شدن به صورت تاشو در محور افقی

بازشوی کلنگی : به صورت عمودی باز بالا به پایین یا بالعکس تا ۴۵ درجه

بازشوی محوری : مناسب برای پنجره‌های دایره‌ای و بازشو حرکت ۱۸۰ درجه حول یک محور به صورت عمودی یا افقی

دستگیره درب و پنجره دوجداره

قطعا از پرکاربردترین یراق آلات هر درب و پنجره ای، دستگیره‌های آن می باشد. انتخاب دستگیره پنجره دوجداره مناسب نه تنها جنبه زیبایی دارد، بلکه در طول عمر پنجره و اسپانیولت آن نیز تاثیر دارد.

اسپانیولت پنجره دوجداره

اسپانیولت که در اصطلاح قفل درب نیز نامیده می‌شود، یکی از مهمترین اجزای یراق آلات پنجره دوجداره است. آلیاژ استفاده شده برای ساخت اسپانیولت، تاثیر بسزایی در کیفیت پنجره دارد. بی‌کیفیت بودن این یراق، موجب افزایش فشار بر روی دستگیره‌ها شده و به مرور کارایی آن از دست می‌رود. اسپانیولت‌ها برندهای مختلفی دارند و اکثرا تولید کشور‌های ترکیه یا آلمان هستند. نوع آلمانی این یراق به دلیل دو زبانه بودن از امنیت و کیفیت بالاتری برخوردار است.

اسپیسر شیشه

در ساخت درب و پنجره دوجداره upvc از اسپیسر یا فاصله اندازها استفاده می‌شوند که در صنعت ساختمان کاربرد زیادی دارند. اسپیسر پنجره قطعه‌ای می‌باشد که دو قاب شیشه‌ای را در یک پنجره دوجداره از همدیگر جدا می‌کند و گاز آزگون را در بین آنها محفوظ می‌سازد.

زبانه قفل پنجره دوجداره

زبانه قفل یکی دیگر از یراق آلات پنجره است که طوری نصب می‌شود تا پنجره یا درب، در هنگام بسته شدن به طور کامل در جای خود افتاده و فیکس شود. این یراق معمولا از جنس زاماک می‌باشد و زبانه‌های قفل در انواع بلند و کوتاه وجود دارند، حداقل وزن لولا باید حداقل ۱۱۰ گرم باشد تا در برابر شکستگی مقاوم باشد.

کانکتور پنجره دوجداره

یکی از مهم‌ترین اجزای پنجره دوجداره کانکتور مولیون یا به عبارتی کانکشن می‌باشد. قطعه‌ای که میتواند در تولید و منتاژ یک پنجره باکیفیت بسیار تاثیرگذار باشد. همانطور که از اسم آن پیداست کانکتور قطعه‌ای است از جنس فولاد یا زاماک که به وسیله ی آن دو پروفیل فریم و مولیون به هم متصل می‌شوند.

این قطعه شامل هشت سوراخ به صورت شکل‌های متقارن بوده که پس از جاگذاری بر روی پروفیل توسط چهار پیچ به پروفیل مولیون و توسط چهار پیچ دیگر به پروفیل تاب متصل می‌شوند. و باعث می‌شود این دو پروفیل از این نقطه به یکدیگر متصل شوند. بین کانکتور مولیون یا همان کانکشن نقش اتصال دهنده یا واسط را ایفا می کند که نقش بسیار مهمی است.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

خانهپروژه هادرباره ماتماس با ما